Cumartesi, Aralık 03, 2005

Dadaş Pilav

Yer:Misak-ı Milli Sokak, Kadıköy, İstanbul
Spesiyal:Karışık Pilav
Tür:Pilavcı
Fiyat:$$$
Doyuruculuk
:
OOOH!
Puan
:
8/10
Lezzet: 9, Servis: 7, Menü: 9, Dekor: 5

Ucuz yemek denildiğinde ilk akla gelen seçeneklerden biri pirinç pilavı ya da daha yaygın adıyla "pilav"dır. İstanbul'da pilav yemek için oldukça fazla mekan var -seyyar, sabit ya da dükkan- ancak bütün bu seçeneklein arasından sıyrılıp öne çıkan bir yer var ki, çeşitleri ve lezzeti ile Kadıköy başta olmak üzere, İstanbul halkına hizmet veriyor: Dadaş Pilav.

Düşük bütçeye hitap etmesi ve buna karşın oldukça lezzzetli olması ile yıllar boyunca başta öğrenciler olmak üzere pek çok kişinin gözdesi olan Dadaş Pilav, bir süre önce girdiği tadilattan sonra yaptığı ikinci açılışı ile isminin başındaki "hesaplı" sıfatını yitirdi sayılır. Zira bir pilav ve bir ayrandan oluşan standart menü için ödemeniz gereken miktar tarih itibariyle 2.25YTL. Ancak yine de öğrencilik yıllarını yadetmek veya lezzetli bir tavuklu-nohutlu pilav yemek isteyen herkesi bekliyor Dadaş Pilav.

Menüden bahsetmek gerekirse, standart tabak olan Pirinç Pilavına Nohut, Tavuk, Çoban Salata, Kurufasulye, Ciğer çeşitlerinden istediklerinizi ekleyebilir ya da bu malzemeler ile isteğinize göre kombinasyonlar hazırlayabilirsiniz. Mekanımızda sadece pilavın bulunması, Dadaş Pilav için bir artı durumunda ancak Pilav ile birlikte ekmek servisinin olmaması Anadolu insanının olmazsa olmazı olan "Pilav+Ekmek" ikilisinden ödün vermemize sebeptir. Masalarda acı biber turşusu, pul biber, kara biber ve tuz standart geliyor. İçecek seçenekleri de oldukça fazla: Ayran, Gazlı içecekler ve Meyve suları arasından istediğinizi seçebilirsiniz.

Benim bu mekandaki favori menüm Karışık Pilav ve İtimat Ayran. Ayran hastaları bilirler, İtimat Ayran, kalitesi, tazeliği ve fiyatıyla piyasada oldukça fazla bulunabilen ve aranılan lezzetli bir ayrandır. Bu muhteşem ikiliyi tatmanızı şiddetle tavsiye ediyorum ancak diğer çeşitleri de denemeden geçmeyin. Bazı arkadaşlarımızın hararetle savunduğu Ciğerli Salatalı pilav artı ayran "mönüsü" benim favorilerim arasında olmasa da bu kombinasyonu da ciğer sevenlere önemli bir seçenek olarak tavsiye ediyorum.

Mekanda ilginç bir paket servisi uygulaması var. Bu konuya da değinmek istiyorum. Mekanda evlere servis yapılmıyor. Ancak pilavınızı paket yaptırıp evinize işyerinize götürebiliyorsunuz. Bu noktada şu önemli hatırlatmayı yapayım, Paket Pilav'ın fiyatı 1,75YTL, normal servis pilavdan 0,25 ytl daha pahalı. Sanırım masrafları (plastik kap, çatal, paket tuz) böyle doğrudan müşteriye ve fiyata yansıtmak uygun bir davranış değil ama evde televizyon karşısında pilav keyfi yaşamak isteyenler için bu 0,25YTL fark çok da etkili değildir sanırım.

Sonuç olarak, bu hafta sonu alternatif bir lezzet denemek isterseniz size tavsiye edebileceğim bir mekan Dadaş Pilav. Ancak damak zevkinden ziyade doyuruculuk daha önemli ise, urban gourmet'nin tavsiye ettiği seçenekler arasından size en uygun olanları seçebilirsiniz.

Hepinize lezzet dolu günler diliyorum. Afiyetle kalın, görüşmek üzere.