Salı, Aralık 06, 2005

Kemer Dürüm Evi

Yer:Bozdoğan Kemeri Sokak, Kalaycının Yanı, Beyazıt İstanbul
Spesiyal:Adana Dürüm
Tür:Dürümcü
Fiyat:$
Doyuruculuk:OOOOH!
Puan:8/10
Lezzet: 9, Servis: 9, Menü: 9, Dekor: 5

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nün etrafı, pek çok cafe, dürümcü, restoran vs. ile dolu. Malumunuz zaten işlek olan bir bölgenin tam ortasında bir de Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden birinin (İstanbul Üniversitesi) merkez kampüsü bulununca bu hareketlilik ve kalabalık iki katına çıkıyor. Bu kadar insanın ihtiyacına yönelik olarak da yüzlerce mekan açılmış ve ellerinden geldiğince hizmet veriyor.

Bu kadar çeşitliliğin arasında seçim yapmak zor. Özellikle öğrenciler, Lezzet, Doyuruculuk ve Hesaplılık dengesini sağlayarak karınlarını doyurmak durumunda. Biz de bu konuda üstümüze düşeni yapıyoruz sanırım. İşte bugün size mükemmel sayılabilecek bir mekanı daha tanıtmaya çalışacağım.

Kemer Dürüm Evi, Beyazıt Kampüsü'nün yanındaki sokaktan içeri girip bir süre yürüdükten ve Kemer'i geçtikten sonra karşınıza çıkıyor. Küçük bir dürümcü, dekoru sizi aldatmasın, içeride sizi mükemmel bir lezzet ve dostça bir ortam bekliyor.

Siparişinizi verdikten sonra bir "appettizer" niteliğinde olan "acılı ezme" ve sıcak lavaş servisi sizi ana öğüne hazırlıyor. Ancak bu acılı ezmeyi sadece extreme sporlara ve ibrahim tatlıses ilgi duyanlara tavsiye edebiliyorum. Yine de yemek isterseniz dikkatli olun zira oldukça yoğun ve kıvamlı görünen bu ezme oldukça sulu ve üstünüzü berbat etme riskiniz yüksek (hahaha Barış nasıl döktü üstüne bi görseniz haha).

Ardından siparişlerimiz geliyor. Mekanda farklı siparişler ile farklı lezzetleri tanımaya çalışan dört kişilik bir ekip kurduk adeta. Herkes yediği dürümü hararetle tavsiye ediyor ancak ben diğer lezzetleri henüz tatmadığım için size Adana Dürüm'ü tavsiye edeceğim. Kalın bir lavaş içinde zengin bir garnitür ile servis edilen dürümler oldukça doyurucu. Lezzetinden bahsetmeye gerek bile yok. "Kullandığımız et" diyor Ali Usta, "lezzetimizin en büyük sırrı.". Ve ekliyor: "Kendi yemediğim eti müşterime yedirmiyorum". Ali Usta haklı. Kullanılan malzeme oldukça kaliteli ve lezzetli.

Dürüm dışında porsiyon olarak da alabileceğiniz kebap çeşitlerinin yanında zengin bir Melemen Menüsü ve Döner çeşitleri (et, tavuk) de mevcut.

İçecek çeşitleri zengin. Ancak ilk defa gördüğüm ve uğradığım lezzet bombardımanı sonucunda adını not almayı unuttuğum Ayranı tavsiye ederim. Böylesine büyük bir dürümün yanında tabi ki büyük boy ayran içmenizde fayda var. Bunun dışında Meşrubat, Meyve Suları vs. vs. vs.

Yemeğimizi yedikten sonra sigaralarımızı tellendirmek üzereyken mekanımızın ikramı olan çaylarımızı yudumluyor ve notlarımı tekrar gözden geçiriyordum. Unutmamam gereken önemli bir detayın altını çizmiştim. Dürümlerin fiyatı sadece ve sadece 2YTL, içecekler ve menüdeki diğer öğünler de tam bir öğrenci bütçesine uygun. Porsiyon Kebaplar 3YTL, Melemenler 2,50-3YTL, Dönerler 1-4YTL, İçecekler 0,50-1YTL arasında.

Paket servisi var mekanımızın. Hatta telefon edip fakültesini ve adını söyleyenler için, fakültenin içine kadar bile servis yapılıyor. Sınavlara hazırlanırken dersin başından kalkamayan, hatta Yemekhane'ye bile gidemeyenler için mükemmel bir servis.

Özetlemek gerekirse, küçük ancak oldukça doyurucu ve lezzetli bir mekan Kemer Dürüm Evi. Yolu düşenlere ve İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde eğitim görüp mecburen yolu düşenlere şiddetle tavsiye edebileceğim bir mekan. Haberini Urban Gourmet websitesi'nden aldığınızı belirtirseniz bir indirim söz konusu değil ama belki bize bir indirim yaparlar.

Satırlarımı bu küçük mekanın Motto'su haline gelen (sanırım gerekli izinleri alıp Urban Gourmet'ye de Motto edeceğim bunu) Ali usta'nın şu sözleriyle sonlandıracağım: "İnsan Aldanır, Mide Aldanmaz".

Afiyet olsun.

Pazartesi, Aralık 05, 2005

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Yemekhanesi

Yer:İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Beyazıt/istanbul
Spesiyal:Domates Çorbası
Tür:Yemekhane
Fiyat:$
Doyuruculuk:OOOOH!
Puan:7/10
Lezzet: 6, Servis: 3, Menü: 7, Dekor: 9

Anadolunun çeşitli yerlerinden kopup da eğitim için istanbula gelmiş binlerce gencin hayatını kurtaran bir mekandır İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü yemekhanesi. Gerek yoğun geçmiş ders saatlerinin sonunda, gerek paranın bitip ay sonunun dört gözle beklenildiği zamanlarda, her dar gelirli öğrencinin biricik uğrak yeridir. Beyazıt kampüsü içinde yer alan iktisat, hukuk, siyasal bilgiler ve rektörlük binası ile beraber, Bayazıt Cami'ninde bulunduğu şirin bir tepenin üzerinden boğaza doğru bakan bu mekan, insanı ferahlatan havasıylada benzerlerinden kolayca ayrılmaktadır. Çoğu öğrenci tarafından hayal olarak görülen "boğaza karşı bir mekanda yemek yemek" , bu mekan sayesinde hayal olmaktan çıkarak olabilir ve hatta seçilebilir bir konuma gelmiştir.

Ne kadar da öğrencilerin kolaylıkla erişebileceği bir mekan olarak tasvir etmiş olsam da İstanbul Üniversitesi öğrenci ve öğretmenleri dışında birilerinin yoğun güvenlik duvarlarını aşıpta yemekhaneye gelmesi çok zor bir ihtimaldir. Bu dezavantajına rağmen yinede yemakhane o bölge için normalin üzerinde bir yoğunluğa sahiptir. Elbetteki bunun en önemli sebebi 1,25 ytl olan yemek fiyatıdır.

Her hafta değişen menüsü ve günde 2 çeşit yemek, bir tatlı ve son günlerden sıklıkla karşılaşmaya başladığımız hoşafla türk insanın en ayrıntılı damak tatlarını bünyesinde barındırır. Ayrıca sınırsız su ve sınırsız ekmek ile en doyumsuz insanların bile buradan aç çıkması olası ihtimallerin haricindedir.

Ancak;
Masalara konulan, karabiber olduğu iddia edilen toz ve öngörülen besin değerlerini tamamlamak için yerli-yersiz her yemeğin içinde karşılaşabileceğiniz makarna taneleri de gözümüzden kaçmadı ve değerlendirmemizde bunlar eksiler olarak yer aldı.

Yoğun bir iş gününde Beyazıt'a 12:00-14:00 aralarında yolunuz düşerse, tarihi doku eşliğinde, Boğaza karşı ucuz bir yemek yeyip kısa bir kaçamak yapmak isterseniz İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Yemekhanesi sizin için değerlendirilmesi gereken bir mekan olsun...
Sakın güvenlikleri unutmayın.