Perşembe, Aralık 13, 1990

Urban Gourmet Hakkında

Ne?

Urban Gourmet, genellikle öğrenci olan, dolayısıyla düşük bütçeli bir öğünü amaç edinen ancak bunu yaparken damak tadından ve doyuruculuktan ödün vermeyen bir grup şehir gurmesi tarafından yürütülen bir ortak blog.

Nerede?

Genellikle İstanbul sınırları içindeki deneyimlerini paylaşan gurmelerimiz, zaman zaman çıktıkları yolculuklarda yaşadıkları tecrübeleri ve ziyaret ettikleri mekanları da tanıtma çabası içerisindedir. Şimdilik İstanbul ilinde faaliyetlerini sürdürmeyi planlayan Urban Gourmet, yardım talepleri doğrultusunda yurt çapında hatta uluslar arası düzeyde faaliyet göstermek için yanıp tutuşmaktadır.

Nasıl?

Urban Gourmet gurmeleri, doyuruculuk ve lezzeti esas alarak, düşük bütçelere uygun mekanları tanıtma çabası içinde. Aynı zamanda mekanın servis kalitesi, dekoru, çeşitliliği, lezzeti, fiyatı ve doyuruculuğu gibi önemli unsurların da değerlendirilmesi ile en doğru kritiğin yapılması amaçlanmakta.

Neden?

Lezzetli yemeklere, en uygun fiyatlarla ulaşmanıza yardımcı olmak, bu yolda rehberlik etmek Urban Gourmet'nin düsturudur.

Gourmet Olmak

Ben de Urban Gourmet'ye yazmak isterim

Urban Gourmet, ağırlıklı olarak İstanbul ili içerisindeki mekanları tanıtan bir blog. Ancak diğer illerimizde de aktif olarak hizmet veren bir rehber olmak arzusu ile yanıp tutuşmaktayız. Bir ya da birden çok üniversite barındıran şehirler başta olmak üzere, Türkiye'nin her noktasına rehber olabilecek bir blog oluşturma gayreti içindeyiz. İşte bu yüzden diğer illerden bizi takip eden, damak tadına ve kalemine güvenen bloggerlar ile tanışmak ve onları da ekibimize dahil etmek bize büyük bir mutluluk verecektir.

Nasıl olacak?

Urban Gourmet'yi takip ediyorsanız, nasıl işlediği ve nelerin nasıl yazıldığı hakında bilgi sahibi olduğunuzu var sayarak sizden sadece şunları istiyoruz:
  1. Bir Blogger hesabınızın olması
  2. En az bir mekanı tanıtan yazınız
Siz de bize katılmak isterseniz inanov(at)gmail.com adresine blogger'a kayıtlı olan e-mail adresiniz ile birlikte en az bir adet yazınızı göndermeniz yeterli. Yazdıklarınızı eleştirmek, uygunluğunuzu denetleyip onaylamak bizlere düşmese de bazı kurallara uygun olması tarafımızdan beklenmekte. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Unutmamanız gereken bir şeyi de hatırlatmadan geçemeyeceğiz. Bu tamamen gönüllü bir oluşum ve kar amacı gütmeyen kişiler tarafından yürütülüyor. Şehrinizdeki o lezzetli iskender kebabı ya da şahane acılı lahmacunu kendi kendinize finanse etmeniz gerekiyor. Gelin şunun adını şöyle koyalım, mükemmel bir yemek yediniz ve her zaman yaptığınız bu eylemden sonra bir kaç not alın ve hoş, akıcı bir anlatımla insanlara da aktarın. Ha ileride bu sistem para kazanmaya başlarsa (hehe olur ya), gelen parayı bütün Gourmet'ler arasında paylaştırmaya and içtik.

İstanbul'da yaşıyorum, Gourmet olamaz mıyım?

Estağfurullah, tabi ki olabilirsiniz. Yapmanız gereken bir üstteki talimatları takip ederek bize ulaşmanız. İstanbul'da olmanız, finansal anlamda ayrıcalık sahibi olmanız anlamına gelmiyor. Ama ne olur, peşinize takılır, zorla yediğinizden ısmarlatırız, iki adım yol.

Pazar, Aralık 09, 1990

Medyada Urban Gourmet

Ne Dediler?

Internet ya da basılı medya üzerinde Urban Gourmet hakkında yazılanları takdimimizdir.

  • Nihal B. Karaca - Zaman Gazetesi, 1 Nisan 2004
    [...]Dahası Gourmet (gurme) adıyla orada burada yazıp milleti ha bire ‘yemeye’ teşvik eden densizler de fişsiz kalmamalıdır.[...]

  • Komple Muamele, 18 Aralık 2005
    [...]Günümüzde bu tavsiye mekanizması olması gerektiği gibi çalışmamakta. İnsanlar acıktığında "ne yesek lan?" diye düşündüklerinde sadece birbiri ile fikir alışverişinde bulunmakta. Tabii bu tikky insancıklarımızı kapsamayan bir yargı. Zira onlar herşeyde olduğu gibi yeme içme mekanları hususunda da artistlik yapıp "aağğğy geçen gün tıraybeka'da bir sezar salata yedim, enfesti!", "oğğ berfucan, buraya yeni bir sushi-master gelmiş japonya'dan, gel hayırlı olsun yemeğine gideliiaam" tarzında tavsiyelerde bulunmakta. Bir diğer takır takır işleyen tavsiye mekanizması ise gazetelerin haftasonu eklerinde boy gösteren +100 kilo sikletteki bir takım avantacı abilerimiz. Bunların da avantaya karşılık objektif olmadıklarını düşünmekteyim. Ayrıca bize tavsiye ettikleri mekanlarda tatlının üstüne hesap eşliğinde vezir parmağı da ikram edilmesi beni bu müesseseden de ziyadesiyle tiksindirmekte.[...]

  • Nahnu.org, 19 Aralık 2005
    Yani özetle “Sizin için yedik-işdik” diyorlar. [urban gourmet’e bi bak]

  • masudaonline, 3 Ocak 2006
    [...]b. çok makbule geçti, ne güzel bir oluşum türü ise burada, bilhassa öğrencilere.
    Yeyin, için ama en önemlisi yedirelim, içirelim, doyuralım şu öğrenci milletini. Yazıktır valla!