Pazartesi, Aralık 05, 2005

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Yemekhanesi

Yer:İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Beyazıt/istanbul
Spesiyal:Domates Çorbası
Tür:Yemekhane
Fiyat:$
Doyuruculuk:OOOOH!
Puan:7/10
Lezzet: 6, Servis: 3, Menü: 7, Dekor: 9

Anadolunun çeşitli yerlerinden kopup da eğitim için istanbula gelmiş binlerce gencin hayatını kurtaran bir mekandır İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü yemekhanesi. Gerek yoğun geçmiş ders saatlerinin sonunda, gerek paranın bitip ay sonunun dört gözle beklenildiği zamanlarda, her dar gelirli öğrencinin biricik uğrak yeridir. Beyazıt kampüsü içinde yer alan iktisat, hukuk, siyasal bilgiler ve rektörlük binası ile beraber, Bayazıt Cami'ninde bulunduğu şirin bir tepenin üzerinden boğaza doğru bakan bu mekan, insanı ferahlatan havasıylada benzerlerinden kolayca ayrılmaktadır. Çoğu öğrenci tarafından hayal olarak görülen "boğaza karşı bir mekanda yemek yemek" , bu mekan sayesinde hayal olmaktan çıkarak olabilir ve hatta seçilebilir bir konuma gelmiştir.

Ne kadar da öğrencilerin kolaylıkla erişebileceği bir mekan olarak tasvir etmiş olsam da İstanbul Üniversitesi öğrenci ve öğretmenleri dışında birilerinin yoğun güvenlik duvarlarını aşıpta yemekhaneye gelmesi çok zor bir ihtimaldir. Bu dezavantajına rağmen yinede yemakhane o bölge için normalin üzerinde bir yoğunluğa sahiptir. Elbetteki bunun en önemli sebebi 1,25 ytl olan yemek fiyatıdır.

Her hafta değişen menüsü ve günde 2 çeşit yemek, bir tatlı ve son günlerden sıklıkla karşılaşmaya başladığımız hoşafla türk insanın en ayrıntılı damak tatlarını bünyesinde barındırır. Ayrıca sınırsız su ve sınırsız ekmek ile en doyumsuz insanların bile buradan aç çıkması olası ihtimallerin haricindedir.

Ancak;
Masalara konulan, karabiber olduğu iddia edilen toz ve öngörülen besin değerlerini tamamlamak için yerli-yersiz her yemeğin içinde karşılaşabileceğiniz makarna taneleri de gözümüzden kaçmadı ve değerlendirmemizde bunlar eksiler olarak yer aldı.

Yoğun bir iş gününde Beyazıt'a 12:00-14:00 aralarında yolunuz düşerse, tarihi doku eşliğinde, Boğaza karşı ucuz bir yemek yeyip kısa bir kaçamak yapmak isterseniz İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Yemekhanesi sizin için değerlendirilmesi gereken bir mekan olsun...
Sakın güvenlikleri unutmayın.

1 yorum:

  1. anılar, gözümde canlandılar.
    turan emeksiz yemekhanesiydi eskiden adı. hala öyle mi bilmiyorum.kapıdan sokmuyorlar artık. cam sürahiler duruyor mu? pvc kaplı yumurtalı ıspanak çikıyor mu arada? jetonla mı giriş hala? kabak dolmasını kaşığı çekiç,çatalı keski kullanarak mı yiyor talebecikler gene?
    ekşi sözlükten çok önce internetten bin yıl önce duvarlarına çiziktirilen yazılar ne alemde?

    YanıtlaSil