Salı, Aralık 27, 2005

Dürüm Sarayı

Yer:Sümer I Sk., Ankara
Spesiyal:Çarşı Kebabı
Tür:Dürümcü
Fiyat:$$$
Doyuruculuk:OOOOH!
Puan:8,5/10
Lezzet: 9, Servis: 9, Menü: 6, Dekor: 7

Başkentliler bilir, Ankara'da dürüm yemek zor iştir azizim. Yıllardan beri şöyle adamakıllı sabit bir dürümcümüz olmadı nicedir. Seyyar lezzet durakları da her canınız istediğinde ulaşabileceğiniz yerler değil malesef. İşte Dürüm Sarayı şehrimizdeki bu kanayan yaraya parmak basan hoş bir mekan.

Küçük bir dükkan burası. 8 masalık kapasiteyi dışarıya branda atarak 4 masa daha arttırmışlar. Sahipleri Adıyaman'lı. Dükkanda sürekli Adıyaman yöresine ait türküler çalmakta. Güç bela da olsa bir masaya yerleştikten sonra sipariş vermek istiyor deli gönül. Seçenekler sınırlı: Çarşı Kebabı, Ciğer Şiş, Tavuk Şiş. Bir porsiyonda 2 adet şiş olduğundan tercihimizi tavuksuz karışıktan yana kullanıyoruz. Ocakbaşındaki ustam tazecik şişleri ocağa atarken siz de inceden yutkunmaya başlıyorsunuz. Dermanı ise yanıbaşınızda. Masaya önce A2 boyutunuda kasaplarda kullanılan yağlı kağıtlardan seriliyor. Sonra da tabak olmadan üzerine marul, roka, aysberg, nane, taze soğan, domates gibi allah ne verdiyse yeşillik olarak konuluyor. Şişler kenarda cızırdaya dursun, imdadımıza ikram olan içli köfte yetişiyor. Yanında da bakır saplı bardakta köpüklü ayran. Oh derken ikramın bol olduğunu anlıyorsunuz, fındık lahmacun geliyor üstüne hem de sarmısaklı.

Çarşı Kebabı bizim bildiğimiz adananın baharatsız, zırh kıyması ile yapılanı. Son derece nefis, mideyi de yormuyor. Ciğer ise gerçekten çok taze. Zaten mekan sahibi etlerini özel seçtiğini vurguluyor. Dürümlere eşlik eden sumaklı soğan, çubuk turşusu, köz kırmızı ve yeşil biber, köz soğan ve köz domates ise iştaha iştah katıyor. "Kesmezse 1,5 söylerim" mantığı bu mekan için pek geçerli değil, zira 1 porsiyon bile tıka basa doyurucu. Ama ben doymam diyene yemek üstü hakiki fıstıklı burma kadayıfı öneririm.

7 ytl gibi ortalama bir fiyata bu dürümcünün sundukları gerçekten göz kamaştırıcı. Üstüne bir de tatlı yediğinizi varsayarsak 10 ytl bile tutmayan bir fiyata mükellef bir ziyafet çekmek mümkün. Ankara'nın gerçekten ihtiyacı olan lezzetlerden birisi, tavsiye ederim.

1 yorum: