Pazar, Aralık 25, 2005

TBMM A Blok Üye Kafeteryası

Yer:Türkiye Büyük Millet Meclisi, A Blok, Ankara
Spesiyal:Sebze Yemekleri
Tür:Kafeterya
Fiyat:$
Doyuruculuk:OOOOOH!
Puan:9/10
Lezzet: 10, Servis: 7, Menü: 9, Dekor: 9

Ankaranın buram buram bürokrasi kokan ve hatta boğazınıza iki eliyle sımsıkı yapışmışçasına boğan atmosferindeki yoğun ve koşuşturmacalı bir günü, mükemmel bir deneyime çevirme fırsatı buldum sayın okuyucular.

Ankara'nın tam da göbeğinde ancak kolayca girip çıkamayacağınız bir kampüsün içindeki mekanımız, Urban Gourmet okuyucularıyla paylaştığım en seçme tecrübelerimden biridir, bu böyle biline.

Mükemmel çorbalar, Sebze, Et ve Balık yemekleri içinden seçeceğiniz bir lezzet kombinasyonu, şüphesiz ki günlük kalori, vitamin mineral ve keyif ihtiyacınızın en az yüzde yetmişini karşılayacak. Lafı uzatmadan görüşlerime geçmek istiyorum.

A Blok içindeki bu mükemmel kafeteryaya mümkünse öğlen saatlerinde ancak öğlen paydosundan önce gitmekte fayda var. Yoksa takım elbiseli ve kalın enseli bir takım bürokrasi neferlerinin "Ge bakalım genç, hangi partiye oy verdin? A neye bizim partiye oy vermedin" türünden serzenişlerine maruz kalabilirsiniz. Yemek servisi, eğer bir milletvekili ile gitmediyseniz self servis ve bazen oldukça uzun bir kuyruğa hapsolmanız mümkün, ancak yemeklerin lezzeti hatta fiyatı göz önünde bulunduruduğunda buna değeceğini göreceksiniz.

Her gün farklı yemeklerden oluşan ancak temel olarak birkaç çeşit et yemeği, bir kaç çeşit sebze yemeği (favorilerim), çorbalar, tatlılar ve içeceklerden oluşan zengin bir menü sizleri bekliyor olacak.

Sıranın bana gelmesi ile zengin menü içinden neleri seçeceğimi kestirmek zor oldu ancak arkamda bekleyen onlarca insasın homurdanmaları beni kendime getirdiği anda Ezogelin çorba, Pilav, Etli Biber dolma, yoğurt ve çikolatalı pudingden oluşan ve göze hoş görünen menümü alır almaz kasaya yöneldim. Kasaya geldiğimde keyif faktörünü yaklaşık beşe katlayan bir haber ile karşılaştım ki bu da elimdeki öğünün fiyatının toplamda 3,5 YTL gibi bir fiyata mal olmasıydı. Evet yanlış okumuyorsunuz, bu mükemmel öğün için ödediğim miktar tamı tamına 3,5 YTL idi. Bütün yemeklerin inanılmaz ölçüde ucuz olduğunu, özellikle et yemeklerini bu fiyata evde dahi yemenin mümkün olmadığını belirteyim. Şaşkınlığımı üzerimden atıp oturacak bir masa aradım ki öğlen tatiline denk geldiğim için tek başıma oturabileceğim bir masa yoktu. Bunun üzerine otuzlu yaşlarda olduğunu tahmin ettiğim ve parmağında alyansı olmayan şuh bir hanımın masasına yönelip müsade istedim. Keyif faktörü gittikçe artarken damak zevki ile mükemmel bir kokteyl oluşturan göz keyfim etkisiyle bu şahane yemeğin hemencecik bitmiş olduğunu gördüm. Baharatı şöyle, tuzu böyle demek istemiyorum. Zira bu lezzetli öğünü bu şekilde tanımlamak oldukça yanlış. Söyleyebileceğim tek şey "mükemmel"dir. Etli biber dolmasının içinde pirince rastlamak oldukça zor iken, pudingin alaşımındaki süt ve çikolatayı ayırdetmek ziyadesiyle kolay oldu. Bir elimde kaşık, bir elimde kalem, oldukça açık bir şekilde kendimi deşifre etmiş olmalıyım ki masa arkadaşım olan şuh bayan ile gurmelik üzerine kısa bir sohbet ettik. Tatlıdan sonra girdiğim ikinci bir şeker koması sebebiyle tanışmayı dahi unuttuğum bu zarif bayana buradan selam eder, arzu ederse telefon numaramı da yazabilirim hanımefendi, bittim ben.

Uzun sözün kısası, Türkiye Büyük Millet Meclisi A Blok Üye Kafeteryası, bir şekilde içeri girmeyi başaran herkes için, mükemmel bir yemek deneyimi sunuyor. Son zamanlarda yediğim en iyi yemekleri burada buldum, bu yüzden Ankara'daki tüm Urban Gourmet takipçilerine şiddetle tavsiye etmek istiyorum. Yemekten sonra berbere inip bir sakal traşı olmayı unutan bay takipçilerimizi peşinen kınamak boynumun borcudur, afiyet olsun.

not: Ankara ekibimize de saygılarımı sunmak isterim, yazılar nerde canımın içi?

2 yorum:

  1. Hi,

    You left a comment on my blog:

    aharoni he mi?
    (şu defter süsü benide çocukluğu)

    But unfortunately i don't know Turkish.

    I tried translating it with http://www.turkce-ingilizce.com/ , and what i understood is this:

    Aharoni OK?
    (This notebook acts like a child)

    But it's probably wrong.

    Can you please explain it?

    Thanks.

    YanıtlaSil
  2. He-he - I'm not angry at all, it's fun! I do it myself sometimes. Actually foreign language blogs seem like the most interesting ones. English blogs are all the same...

    But if you expected that i would just ignore it, you fell on the wrong person :) I am very curious about foreign languages. I study linguistics, and although i don't know Turkish, i can easily identify that something is written in Turkish by the use of the letters ç, ğ, ş, ü, ı etc. and the endings like -ler, -de, etc. And i wouldn't just ask you for translation right away - as you see, i tried my best to translate it myself first. I really want to learn Turkish one day ... maybe next year in the university.

    Aharoni is my last name.

    I really like the template at http://urbangourmet.blogspot.com/ . Did you make it yourself? I see that you're knowledgeable with computers.

    my email: amir dot aharoni at gmail dot com .

    YanıtlaSil